Ihmiset käyttävät Korona aikaa asuntojen koristeluun

Korona vuonna olemme viettäneet paljon enemmän aikaa kotona kuin ehkä koskaan ennen. Monet eivät tykkää työskennellä kotona, sillä siellä on liikaa häiriötekijöitä. Kesken työpäivän saattaa yhtäkkiä ruveta siivoamaan keittiötä tai soittamaan pianoa – ja työnteko jää sikseen. Kuitenkin monille tämä aika kotona on myös antanut aikaa projekteille, jotka ovat lykkäytyneet vuosien varrella. Korona aikana monet ovat viettäneet aikaa koristaen ja sisustaen asuntojaan uusiksi. 

Kun viettää paljon aikaa kotonaan, on tärkeää, että nauttii tilassa olosta itse. Tähän vaikuttaa esimerkiksi huoneiden tyyli ja värimaailma. Harkitse seinien maalaamista – uusi väri kirkastaa huoneen ilmettä heti. 

Uuteen seinä väriin kannattaa yhdistää julisteita tai tauluja, joissa on sama tai sointuva taustaväri kuin seinässä. Jos sinulla on paljon seinä tilaa tyhjillään, sen voi täyttää isolla, näyttävällä taideteoksella. Jos haluat mieluummin täyttää tilan pienempien kuvien kollaasilla tai muulla yhdistelmällä, varmista että kuvat sointuvat yhteen. Yhteensopivuuden voi luoda, vaikka samanlaisilla kehyksillä, tai valitsemalla pelkästään mustavalkoisia kuvia. Nyt on myös hyvin aikaa käydä edellisten vuosien lomakuvia läpi. Niistä voi saada kivan kuvakollaasin myös seinälle. 

Vallitseeko asunnossasi yhtenäinen tyyli? Joillain tämä tulee luonnostaan, mutta voit helposti valita tyylin myös huoneittain – esimerkiksi keittiössä ja olohuoneessa voi olla modernit ja räikeät koristeet, kun taas makuuhuone on koristeltu rentouttavaksi lepopaikaksi. Valon määrää ja lajia voi käyttää näiden vaikutelmien luomiseen. Isot ikkunat – ja varsinkin kattoikkunat – tuovat paljon valoa huoneisiin luonnollisesti. Illan tullen käytä makuuhuoneessa himmennin valoja ja kynttilöitä, mutta keittiössä kirkkaita LED valoja. Olohuoneeseen sopii molemmat.

Inspiraation löytämiseksi kannattaa selata Pinterestia! Sieltä löydät paljon erilaisia koristeluideoita, ja voit myös nähdä, miltä haluamasi väriyhdistelmät voisivat näyttää.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *