Lähde kuvausmatkalle Eurooppaan!

Luonto tarjoaa loputtomasti inspiraatiota ja erilaisia kuvauskohteita, joite hyödyntää. Luontokohteet tekee ainutlaatuisiksi niiden alati muuttuva valotus ja vuodenaikojen vaihtelun mukanaan tuomat muutokset, joihin kuvaajan ei auta kuin sopeutua. Jos kotimaan kohteet on jo koluttu läpi eikä inspiraatiota tunnu enää syntyvän itsestään vaikka kuinka hakeutuisi lähimetsiin tai rannoille, on aika suunnata kauemmas hyvien kuvauspaikkojen perässä.

Eurooppa on täynnä upeita luontokohteita. Voit löytää internetistä paljon erilaisia blogeja, joissa kerrotaan erilaisista luontokohteista ja suunnitella niiden perusteella oma, täydellinen kuvausmatkasi. Matkustaa voi lentäen, junalla tai ottaa auto alle. Jos lennät Helsinki-Vantaalta ja asut kauempaa pääkaupunkiseudulta, kannattaa muistaa varata hotelli helsingissä, jotta saat nukuttua hyvät yöunet ja rentouduttua ennen lentoa.

Alpit ovat jokaisen luontokuvaajan pyhiinvaelluskohde, eikä suotta. Italian, Itävallan, Liechtensteinin, Monacon, Ranskan, Saksan, Slovenian ja Sveitsin alueelle levittäytyvä massiivinen, Euroopan korkein vuoristoalue. Sen alueelle mahtuu siis paljon erilaisia kasvualueita. Alpeilla on turistikohteita, laskettelurinteitä, kiipeilyrinteitä ja paljon koskematonta luontoa.

Italian Comojärvi on suosittu matkailukohde ja kolmanneksi suurin järvi. Sen rannoille mahtuu niin luksushuviloita ja jahteja kuin luontoa ja rauhaakin. Yksi kokeilun arvoinen tapa tutustua järveen on varata veneajelu – vesiltä käsin alueesta saa erilaisia kuvia. Myös pyöräily järven ympäri on suosittu harraste turistien keskuudessa. Pyörä myös mahdollistaa retket kauemmas, koskemattoman luonnon pariin, josta löytyy upeita kuvauskohteita. Monet hotellit tarjoavat pyöriä vuokralle, joten et joudu raahaamaan omaa pyörääsi mukaan matkalle.

Toivottavasti nämä vinkit antavat sinulle inspiraatiota kuvausmatkoillesi Eurooppaan! Mukaan kannattaa pakata säähän ja kohteeseen sopivat vaatteet, kameratarvikkeita ja iloista mieltä ja muistaa, että parhaat kuvauskohteet löytyvät usein vahingossa ja seikkailun kautta.