Laita ottamasi kuvat näyttävästi esille kehysten avulla

Kuvien ottaminen on taitolaji, mutta niin on myös niiden laittaminen esille näyttävästi ja kiinnostavasti. Hyvin otettu kuva voi hukkua huonon esilletuomisen alle ja vastaavasti huonoa kuvaa voi saada hieman paremmin esille hyvän asettelun avulla. 

Monesti hyvä kuva jää huonon esillepanon takia hieman varjoon, eikä saa ansaitsemaansa oikeutusta, mutta se on onneksi korjattavissa suhteellisen helposti. Kuvan teemaa ja värimaailmaa tarkasteltaessa voidaan selkeästi päätellä millaisten kehysten ansiosta kuva pääsee hyvin oikeuksiinsa. 

Kehysten koko on myös merkittävä tekijä, liian isot kehykset hukuttavat kuvan sisäänsä ja liian pienet näyttävät huvittavalta. Värin lisäksi siis koko on merkittävä tekijä, jonka huomioimalla kuvat saavat ansaitsemaansa näyttävyyttä ja ulottuvuutta.

Erilaiset ja eri tyyliset kehykset käyttötarkoituksen mukaan

Kehykset ovat avainasemassa valokuvien esille laittamisessa. Jos on kyseessä valokuvanäyttely, kehykset kannattaa valita tarkkaan, jotta ne tuovat esille kuvaajan persoonaa ja näin näyttelystä tulee muiden vastaavanlaisista näyttelyistä erottuva. 

Erilaisia kehyksiä kannattaa käyttää tarkoin erilaisiin käyttötarkoituksiin, jotta kuvat pääsevät mahdollisimman hyvin esille. Perhekuviin, sekä lasten kuviin, jotka laitetaan esille sopivat hyvin metalliset, hopeiset tai kultaiset kehykset, jotka kestävät hyvin aikaa ja ajan patinaa. Lastenlapsista otetut kuvat ovatkin usein metallin värisissä kehyksissä ja kehykset sopivat monenlaiseen sisustukseen, vuosien edetessä ja tyylien vaihtuessa. 

Lasten ja nuorten huoneisiin laitettavat kuvat kannattaa valita lapsen persoonan mukaan ja mahdollisuuksien mukaan antaa lapsen itse osallistua päätöksentekoon. Lasten huoneissa on usein värikäs ja lapsen mielikuvitusta tukeva värimaailma, joka hyvin soveltuukin iloisena lasten leikkeihin ja turvallisena ympäristönä lapset pitävät siitä. Vaaleat värit, kuten vaaleansininen, vaaleanpunainen, keltainen ja muut värit soveltuvat esimerkiksi muovisille kehyksille loistavasti.