Nauti hyvästä ruoasta kuvaamisen ohessa

Tuskin kukaan jaksaa pitkiä aikoja ilman syötävää ja juotavaa ja tästä syystä kannattaakin muistaa syödä ja juoda tarpeeksi ja tarpeeksi usein. Myös työteho säilyy hyvänä kun muistaa syödä tarpeeksi. Nälkäisenä kun voi keskittyminen herpaantua ja työteho kärsiä. 

Kuvatessa taukoja voi yleensä pitää harvakseltaan joko inspiraation tai kohteiden hektisyyden takia, joten eväät kannattaa olla hyvin valmiina etukäteen. Kuitenkaan yleensä einekset tai muut jalosteet eivät välttämättä houkuta, eikä ruoan laittamiseen tai ravintolassa käymiseen ole aikaa, jolloinka itse tehdyt eväät ovat hyvä vaihtoehto. 

Helposti syötävät ruoat ovat hyvä vaihtoehto


Töissä ollessa kannattaa suosia helposti syötäviä ruokia, joten eväiden kannattaa olla nopeasti lämmitettäviä tai sellaisia, jotka eivät vaadi erillistä lämmitystä ja että ruoka on nopea syödä. Jos ruokaa pitää siirrellä astioista toiseen ja hienontaa tai pilkkoa ja muuten valmistella, menee tähän kauheasti aikaa turhaan. Jos teet itse ruoan evääksi, suosi esimerkiksi Sous Vide Lihaa mieluummin kuin kokonaista pihviä tai muusia mieluummin kuin perunoita jotka pitää kuoria.

Kaiken varalta helpot valmisruoat

Kaiken varalta kannattaa olla helposti saatavilla pitkään säilyviä valmisruokia, kuten ”lisää vain vesi’ pussikeitot tai pikanuudelit. Tehokas vedenkeitin lämmittää nopeasti kuumaa vettä ruokaa varten, jolloin voit nopeasti nälän iskiessä tai kiireen keskellä tehdä lämmintä ruokaa. 

Myös pussissa oleva, nestemäinen valmiskeitto tai säilykkeenä olevat lihapullat ovat loistava vararuoka, jos et ole kerennyt tekemään eväitä tai et pääse hakemaan ruokaa kuvaamisen aikana. Voit nopealla lämmittämisellä saada aikaan täyttävän ruoan ja päästä pian jatkamaan kuvien ottamista. Ajattele siis etukäteen mistä pidät ja hanki pari valmista ateriaa varastoon, luultavasti ne tulevat joskus tarpeeseen.