Omakotitalon rakentaminen on persoonallinen projekti

Omakotitalon rakentaminen on valtava urakka, jossa pitää ottaa huomioon kamalan suuri määrä erilaisia yksityiskohtia. Onneksi tällä kertaa pääsin seuraamaan rakentamista sivustakatsojan roolista. Halusin tallentaa edistymisen kameralle ja voin sanoa että talo on mahdollista saada nopeastikin pystyyn! 

Oman talon rakentamien on todella intiimi ja henkilökohtainen asia. Oman kodin, eli henkilökohtaisen reviirin saaminen voi olla tunteikas ja emotionaalisesti koskettava kokemus. Kuitenkin kyseessä on iso investointi ja valtava määrä erilaisia valintoja, jotka vaikuttavat omaan tulevaisuuteen ja mukavuuteen. Tällaisen projektin taltioiminen on mahtava kokemus itselleni myös. Näin voin näyttää timelapse videon avulla kuinka rakennus muotoutuu alkutekijöistään aivan oikeaksi taloksi ja lopulta sisäpuolelta myös kodiksi.

Perustuksen perusteet kuntoon

Eihän sen yllätyksenä pitäisi tulla, mutta kuinkas ollakaan en muistanut että tottakai talon rakentaminen aloitetaan perustuksista. Ensin tontille kaivetaan iso kuoppa, kyllä isompi kuin olinkaan ajatellut. Tämän jälkeen valetaan perusteet. Mahtaako olla mahdollista hankkia maanvarainen betonilaatta edullisesti? Kun perustukset ovat valmiit, alkaa talon pohjan koko hahmottua. Vakaa perustus on talossa todella tärkeää. 

Harjakorkeus voidaan saavuttaa hetkessä

Vaikka kuvittelisi talon olevan hidas projekti, harjakorkeus saavutetaan nopeasti! En olisi uskonut miten nopeasti todellakin talon harjakorkeus voidaan saavuttaa. Hämmästyttävää miten nopeasti isot elementit saadaan pystyyn ja katto valmiiksi, pitämään sade ja kosteus loitolla. 

Talosta muotoutuu koti

Kun talo on saanut ulkokuorensa, sisusta rakentuu lopulta näppärästi. Kun huoneet lopulta saavat omat persoonalliset sisustuksensa ja yksityiskohtansa, alkaa talo muovautua kodiksi, kodikkaaksi omaksi tilaksi. Oman yksityiskohtaisen tilan tuntu onkin todella tärkeää, jotta omassa asunnossaan viihtyy. Talon rakentamisen seuraaminen onkin ollut opettavainen matka ja eteen on tullut paljon, paljon uutta.