Ruokakuvien a ja ö

Tässä blogissa olen ehtinyt käsitellä runsaasti erilaisia valokuvaamiseen liittyviä aiheita, mutta ruokakuvauksesta en ole ehtinyt vielä kirjoittamaan! Olen muun kuvaamisen lisäksi hyvin kiinnostunut siitä, miten eri tavoin ruokakuvista voidaan luoda mielenkiintoisia katseenvangitsijoita. Ruokakuvat ovat myös kysyttyjä kuvituskuvia erilaisiin lehtiin, keittokirjoihin ja lukuisiin eri sosiaalisen median alustoihin.

Ruokakuvaus on helppo aloittaa vaikka vain omalla kamerakännykällä. Ravintola-annosten kuvaaminen on nykyään niin tuttu näky, ettei sille enää edes kohoteta kulmia. Moni hotelli helsingissä rakentaakin annoksensa huolella visuaalisesti näyttäviksi nimenomaan siksi, että he ovat huomanneet annosten kuvaamisen ovan osa ravintolaelämystä.

Kotona ruokakuvien kanssa pääsee todella käyttämään luovuuttaan. Erilaisista salaateista voisi olla helppo aloittaa: salaattiaineksissa on erilaista struktuuria ja voit leikitellä eri kuvioihin leikatuilla kurkuilla ja tomaatinviipaleilla. Salaatissa erilaiset värit pääsevät oikeuksiinsa ja voit hyödyntää kuvanmuokkausvaiheessa kontrastia, jotka syntyvät värien kesken. Kokeile myös erilaisia viimeistelyjä: miltä näyttää kuvassa vaikkapa glaseerattu pinta?

Mitä sitten tehdä ruokakuvillasi, kun olet ottanut ne huolellisesti ja luovuuttasi käyttäen? Yksi tavoista on perustaa kuville jokin somealusta, esim instagram. Sitä kautta saat kuvillesi katsojia, jotka ovat kiinnostuneita samoista aiheista kuin sinä. Sosiaalisen median kautta on myös helppo lähestyä potentiaalisia asiakkaita, ketkä olisivat kiinnostuneet ostamaan ottamiasi ruokakuvia! Tarjoudu myös vaikka kuvaajaksi ravintoloiden avajaisiin tai keittokirjan kuvauksiin.

Toivottavasti nämä vinkit auttavat sinua matkalla ruokakuvaajaksi! Voit aina etsiä lisää vinkkejä ja inspiraatiota internetistä, esimerkiksi erilaisista kuvapankeista. Yksi unohdettu aareraitta ovat myös keittokirjat: tee retki kirjastoon ja keskity selailemaan keittokirjoja eri aikakausilta. Voit löytää uusia keinoja piristää ruokakuviasi ja nostaa ne uudelle tasolle!