Lainaa heti – 3 yleisintä kysymystä pikaiseen lainanhakuun liittyen

lainaa heti

Tarve pienemmälle tai suuremmalle lainalle voi tulla yllättäen esimerkiksi silloin, kun auto täytyy käyttää kalliissa korjauksessa tai kun kodinkone hajoaa ja tilalle on nopeasti saatava uusi. Myös esimerkiksi sairastuminen, loukkaantuminen tai lemmikin sairaskulut voivat heilauttaa henkilökohtaisen talouden tasapainoa ja aiheuttaa tarpeen saada lainaa heti.

Lainantarjoajat ovat tänä päivänä onneksi hyvin nykyaikaisia ja lainahakemuksen voi tehdä mihin vuorokauden aikaan tahansa jopa sunnuntaisin ja juhlapyhinä. Hakemukset käsitellään nopeasti ja lainan voi parhaimmillaan saada omalle tilille jopa saman päivän kuluessa. Kokosimme tähän artikkeliin muutamia usein kysyttyjä kysymyksiä ja niiden vastauksia tilanteissa, joissa lainaa tarvitaan heti. 

Voinko saada lainaa heti mihin tahansa tarpeeseen?

Lainoja haetaan yhtä lailla jo pitkään suunniteltujen projektien ja unelmien toteuttamista varten (esimerkiksi uuden auton hankinta, unelmien lomamatka, harrastuksiin liittyvät hankinnat tai keittiöremontti), kuin myös yllättäen tulleiden kulujen kattamista varten. Lainoja tarvitaan ja haetaan siis hyvinkin monenlaisiin tarpeisiin. Lainahakemuksen yhteydessä ei yleensä vaadita tietoa siitä, mihin lainarahat on tarkoitus käyttää. Voit siis saada lainaa heti, eikä sinun tarvitse lainahakemuksessa eritellä lainarahojen käyttötarkoitusta. 

Mistä saan lainaa heti?

Lainojen hakeminen on nykypäivänä huomattavasti sujuvampaa, joustavampaa ja nopeampaa kuin vielä joitakin vuosia sitten, jolloin pankissa saattoi asioida vain virka-aikaan ja hakemusten käsittely kesti kauemmin. Internet on tehnyt monesta asiasta, myös lainojen hakemisesta, helpompaa. Erilaisia pikalainoja, esimerkiksi niin sanottuja pikavippejä tai joustoluottoja, on mahdollista hakea ja saada hyvin nopealla aikataululla ja lainahakemuksen voi tehdä vaikkapa omalta kotisohvalta käsin silloin kun itselle parhaiten sopii.

Netistä löytyykin useita lainojen kilpailuttamissivustoja, esimerkiksi Swiftbanker, joiden kautta voi kilpailutuksen lisäksi myös hakea lainaa heti. Sivustot tekevät kilpailutuksen puolestasi ja tuloksena saat muutamia ehdotuksia sinulle parhaiten sopivista lainantarjoajista.

Mikäli lainahakemuksesi hyväksytään ja löydät itsellesi mieluisan tarjouksen (muista lukea lainaan liittyvät ehdot huolellisesti), voit saada lainan hakemuksessa ilmoittamallesi tilinumerolle jopa saman päivän aikana. Täytä siis tilinumero ja kaikki muutkin hakemuksen tiedot huolellisesti, jotta lainan saaminen ei turhaan viivästy puutteellisten tai virheellisten tietojen takia.

Mitä ottaa huomioon, kun on hakemassa lainaa pikaisella aikataululla

Vaikka lainantarve olisi erittäinkin akuutti, laina kannattaa kuitenkin aina kilpailuttaa, mikäli vain mahdollista. Kilpailutussivustot ovat myös hyviä kanavia hakea lainaa nopeasti, sillä automatisoitu käsittelyprosessi lähtee käyntiin heti, kun olet jättänyt hakemuksen. Tarjouksia alkaa tulla nopeimmillaan minuuttien sisällä, joten kilpailuttamista ei kannata jättää tekemättä siksi, että ajattelee sen vievän liikaa aikaa silloin kun lainanhakua varten käytettävissä oleva aika on rajallinen. Kilpailutus ei yleensä maksa mitään, eikä se myöskään sido sinua valitsemaan lainantarjoajaa saamiesi tarjousten joukosta, vaan voit joko tehdä lainasopimuksen tai jatkaa sinulle sopivamman toimijan etsimistä.

Jotta lainan hakeminen ja sen saaminen sujuu mahdollisimman nopeasti, kannattaa jo ennen lainanhakuprosessia tiedostaa muutamat lainojen hakemiseen liittyvät vaatimukset. Usein lainanhakijalta vaaditaan vähintään 18 vuoden ja joskus korkeampaakin ikää, ja lisäksi lainanhakijalla tulee olla säännölliset tulot, jotta lainan takaisinmaksun voidaan olettaa sujuvan ongelmitta. Lainahakemukseen voidaan tarvita myös tositteita säännöllisten tulojen osoittamiseksi.

Vaikka lainantarve ilmenisi äkkiä ja yllättäenkin, kannattaa lainan hakemisessa muistaa aina myös riittävä maltillisuus. On tärkeää tiedostaa oma taloudellinen tilanne ja varmistua siitä, ettei lainan takaisinmaksusta aiheudu taloudellisia ongelmia lähitulevaisuudessa tai pidemmälläkään tähtäimellä. Siksi lainahakemusta kannattaa pohtia huolellisesti. Mikäli mietinnän jälkeen päädyt hakemaan lainaa, sitä on saatavilla nopealla aikataululla.