LED-valonauhat muuntuvat moneen valaistustarkoitukseen

valaisimet

LED-valonauhat ovat helppo, halpa ja energiatehokas ratkaisu monenlaiseen valaistukseen. Tähän artikkeliin olemme keränneet muutamia ideoita eri osa-alueilta, jotka eroavat toisistaan hyvinkin paljon. Yhteistä niille on vain se, että ne kaikki voidaan valaista LED-valonauhoilla. Ota vinkeistämme oppia ja sovella niitä omaan kotiisi sopivalla tavalla.8

Meikkipeileille uutta ilmettä kylpyhuoneeseen

Meikkipeilit ovat tärkeitä monille, jotka haluavat ehostaa kasvojaan huolella. Ne tuleekin valaista kunnolla, jotta niistä näkee meikkien värisävyt, muun muassa. LED-valonauhat sopivat erinomaisesti peilien valaisemiseen ja niitä voi kietoa eri muotoisten ja kokoisten peilien ympärille kätevästi. 

Joskus voi olla tarpeen myös käyttää eri sävyisiä valoja meikkipeileissä, kuten esimerkiksi lämmintä ja kylmää valkoista, riippuen tilanteesta. Toisella sävyllä voi nähdä ihon epätasaisuuden helpommin, joka voi helpottaa niin meikkaamista kuin puhdistamistakin.

Juhlat kuntoon ledivaloilla

Valaistus on tärkeä osa mitä tahansa juhlaa tai tapahtumaa. Niillä voidaan määritellä pitkälti se, mitä juhlat edustavat – juhlien teema, tyyli ja tunnelma. LED-valonauhoilla saa ihmeitä aikaan juhlavalaistuksessa, sillä ne voidaan asentaa mihin tahansa helposti. Niiden monipuolisuus on myös suuri etu. Valonauhoilla voit tehdä myös erilaisia valaisimia. Yksi esimerkki tästä on niiden kietominen vaikkapa puiden tai amppelien ympärille.

Luovuutesi saa kukkia  juhlavalaistuksen kanssa aivan hillittömästi, kun käytät LED-valonauhoja. Parasta niissä on osaltaan se, että et tarvitse ammattilaista asentamaan, toisin kuin useimmissa muissa valaisuratkaisuissa. Ledinauha onkin yksi helpoimmista, ellei helpoin valaistusratkaisu.

Kannettavat ledivalot vaatteisiin

LED-valonauhoja on saatavilla myös paristokäyttöisinä, joten niillä voidaan koristella vaikkapa vaatteita. Halloweenin aikaan voi saada hauskojakin ratkaisuja pienellä vaivalla aikaiseksi.Mikä parasta, LED-valonauhat ovat myös turvallisia eivätkä kuumene.

LED-valonauhoja voi ripustaa vaikkapa päähän, mutta kannattaa kuitenkin lukea valojen turvallisuusohjeet, jos ne ovat kovin pitkään ihoa tai hiuksia vasten. Yleisesti ottaen ne ovat kuitenkin silloinkin turvallisia.

LED-valonauhat valokuvauskäytössä

Valokuvauksen harrastajat ovat varmasti huomanneet, että LED-valot ovat yleistymässä koko ajan enemmän valokuvaamisessa. LED-nauhoilla voidaan helposti valaista huone kokonaisuudessaan, tai sitten osa huoneesta. LED-valonauhoja voidaan myös “latoa” vierekkäin yhteen kohtaan, jolloin se tuottaa tiettyyn huoneen kohtaan runsaasti valoa.

Poissa ovat ajat, jolloin tarvitsi huolehtia raskaiden valaistuslaitteiden kuljettamisesta eri kuvauskohteisiin.

Valokuvauksessa on tärkeää myös kaikki uuden kokeilu. Avain hyvään valokuvaukseen on osata leikkiä valolla. LED-valonauhat ovat juuri oikeita välineitä leikkimiseen ja kaiken kummallisen kokeiluun, jotka saattavat joskus johtaa upeisiin ja ennennäkemättömiin lopputuloksiin.

LED-valonauhat miesluolan baariin

Tunnelmavalaistus on helppo toteuttaa LED-valonauhoilla ja siksi tunnelmavalaistusta nähdään baareissa ja kahviloissa. Jos olet tehnyt mancavestasi baarityyppisen ratkaisun, voit käyttää tekniikkaa korostamaan baarisi elementtejä kirkkaalla LED-valolla, samaan aikan kun muut valaistusratkaisut ovat himmeämpiä huoneessa. .

LED-valonauhat sopivat täydellisesti tunnelmavalaistukseen niiden kätevyyden vuoksi, koska voit muuttaa valojen väriä tai värilämpötilaa varsin helposti, usein kaukosäätimellä. Voit siis luoda miesluolaasi aitoa baaria tai kahvilaa vastaavan tunnelman pienellä vaivalla ja rahalla. LED-valojen asentaminen kotibaariisi on helppoa ja nopeaa, eikä se vie tilaa.

LED-valonauhat kaappien alle

Kaapinalainen valaistus on hyvin käytetty LED-nauhavalaistusidea, jota käytetään eri puolilla maailmaa. Tätä tyyliä nähdään keittiössä, toimistossa, myymälän vitriinissä tai jopa varaston hyllyissä. LED-valonauhat ovat paras tapa saada aikaan juuri sopivan näköinen valaistustehoste tälle valaistuskeinolle. Nauhat ovat oikean mittaisia ja ne voidaan ujuttaa ahtaisiinkin paikkoihin. 

Kaapinalainen valaistus on käytetty tapa lisätä tilaa ja valoa mihin tahansa nurkkaan. Sen tarkoitus on saada näyttämään huoneet laajemmilta ja avoimemmilta. LED-valonauhat kaappien alla tekevät ihmeitä.