Valokuvaajille liikeideoita tarjolla

Pysyykö kamera kädessäsi ja osaatko ottaa laadukkaita valokuvia? Siitä voi tulla ainakin sivutyösi tai jopa kokoaikainen ammatti. Artikkelissamme ehdotamme hyviä neuvoja yrittäjyyteen valokuvaajille tai valokuvausta vakavasti harrastaville.

Valokuvaamiseen tarvitaan silmää, näkemystä sekä hyvät laitteet. Viimeisin on helpoiten hankittava ominaisuus.

Kuvituskuvat ja stock photo -kuvat

Stock-valokuvauksessa on kyse siitä, että myyt eri aiheista kuvia verkossa oleville alustoille, jotka myyvät niitä edelleen medioille, blogien kirjoittajille ja muille yrityksille. Voit ottaa kuvia vaikkapa ihmisten ilmeistä ja eleistä, rakennuksista, luonnosta, kaupunkimaisemasta ja niin edelleen.

Tällaisissa sivustoissa valokuvaajat eri puolilta maailmaa julkaisevat otoksiaan. He saavat palkkion aina kun yksi kuva myydään. Voit päättää kuinka kauan kuvasi ovat sivustoilla, mutta kannattaa tarkistaa kuitenkin sivustojen ehdot.

Stock photo -kuvia voi ottaa myös lemmikeistä, mutta paremmin voit myydä näitä kuvia niin, että tarjoat valokuvauspalveluja lemmikkien omistajille.  Monille lemmikit ovat kuin lapsia, joten suhtaudu asiaan tarvittavalla vakavuudella.

Parhaat kuvaajat pyrkivät vangitsemaan lemmikkien ilmeet ja persoonallisuuden kuviin. Kuvauspaikkana voi olla asiakkaan oma koti tai sitten oma studiosi, jota kannattaa sisustaa lemmikit mielessä pitäen.

Valokuvamukit ja -paidat ovat hyvä lahja. Joten miksi et tarjoaisi palvelua, jossa asiakas saa ammattimaisen kuvansa mukiin tai paitaan? Tässä kannattaa myös opiskella kuvankäsittelyä ja graafista suunnittelua, ellei se ole jo hallussa. Monet haluavat myös tekstejä ja grafiikkaa esineisiin kuvien ohella.

Järjestä kurssi

Koska osaat jo itse valokuva, miksi et opettaisi muita järjestämilläsi valokuvaskursseilla? Etkö tiedä minkälaisen kurssin voisit järjestää? Ajattele sisältöä ja sitä, minkälaiselle kurssille itse haluaisit mennä aloittelevana kuvaajana! Käytännönläheiset kurssit ovat useimpien mieleen. Jätä pitkät luennot pois ja lähde oppilaiden kanssa tekemään.

Voit myös järjestää kurssin verkossa, joten voit antaa “Kotitehtäviä” oppilaille seuraavaa kertaa varten.

Potretit ja hääkuvat kelpaavat aina

Muotokuvat ovat aina tarpeen ja jos pidät ihmisten kasvojen kuvaamisesta, kannattaa tätä miettiä palveluna. Ota kuitenkin huomioon, että muitakin saman idean yrityksiä on olemassa. Siksi sinun täytyy jotenkin erottua edukseen. Voit esimerkiksi erikoistua mustavalkoportretteihin, mutta ota kuitenkin pyydettäessä värikuvia. 

Muotokuvista on helppo siirtyä myös hääkuvaajaksi. Niissä tarvitaan hyviä muotokuvia juhlavieraista ja “pääosakaksikosta”, mutta myös dokumentaarisia kuvia juhlatilanteista, iloisista ilmeistä ja yhdessä olosta. Ota mukaan häihin sopiva valaistuskalusto, sellainen joka kulkee kameran mukana paikasta toiseen. Voit suunnitella eri kokoisia paketteja hääkuvista, joilla on erilainen hintapolitiikka ja sisältö.

Asuntokuvia ja ilmavideoita

Kiinteistönvälittäjät tarvitsevat kuvia myytävistä tai vuokrattavista asunnoista ja kodeista. Usein tällaisessa työssä vaaditaan laajakuvalinssiä, jolla saa mahdutettua yhteen kuvaan mahdollisimman paljon huoneen sisustaa. Jos osaat tehdä tunnelmallisia esittelyvideoita, auttaa se varmasti asiaa.

Dronet ovat tulleet jäädäkseen ainakin niin pitkään kuin jokin parempi tekniikka löytyy ilmakuviin. Eli todennäköisesti sellaista ei aivan hetkeen löydy. Ilmakuvauksia tarvitaan monella alalla, niin tapahtumissa, rakennusalalla sekä monessa muussa. Tarjoa valokuvien lisäksi myös dronevideoita, sillä niille on kova kysyntä nyt – ehkä suurempi kuin valokuville. 

Tässäkin voit tarjota erilaisia paketteja erilaisille aloille. Tapahtumien järjestäjät voivat vaatia enemmän kuin vaikkapa rakennusalan dronekuvien ja -videoiden tilaajat. 

Yhteenvetoa

Yllä olevat esimerkit ovat vain suuntaa antavia ja jos olet oikein taitava, voit ottaa useampia niistä haltuun. Muista kuitenkin valokuvauksessa se trendi, että monet haluavat myös videokuvaa. Kannattaa siis viimeistään nyt aloittaa videokuvauksen opetteleminen. Visuaalisessa mielessä videossa pätevät usein samat lainalaisuudet kuin valokuvauksessa, joten se on jo puoli voittoa.